11-02-08

Nova Scotia

Locatie van Nova Scotia  Vlag van Nova Scotia

Nova Scotia heeft  als hoofdstad Halifax. Nova Scotia is Latijn voor Nieuw Schotland; de provincie heet “Alba Nuadh” in het Gaelic en la Nouvelle-Écosse in het Frans. Nova Scotia beslaat een gebied van 55.283 km² waarop 934.405 Nova Scotians wonen (2006).

Geografie

Nova ScotiaHet vasteland van Nova Scotia is een schiereiland, omringd door de Atlantische Oceaan en met verscheidene baaien en mondingen. Cape Bretoneiland, een groot eiland ten noordoosten van het vasteland van Nova Scotia maakt ook deel uit van deze provincie, evenals Sable-eiland, een klein maar berucht eiland vanwege de vele scheepswrakken, circa 175 km onder de zuidkust. Nova Scotia is de op één na kleinste provincie (na Prins Edwardeiland). Geen enkele locatie in deze provincie ligt verder dan 56 kilometer van de kust.

Shag Harbour is een klein vissersplaatsje op Nova Scotia dat bekend is geworden vanwege een vermeende neerstorting van een UFO in 1967. Ook zou er een schat begraven liggen van de piratenkapitein William Kidd.

Daarnaast is Nova Scotia ook nog bekend vanwege zijn getijden. Het verschil tussen eb en vloed is namelijk wel twaalf meter. Dit vindt plaats in de Fundybaai, die bij Truro ligt.

Website Nova Scotia Bureau voor Toerisme

Website van Explore Nova Scotia

Website: www.gov.ns.ca

12:00 Gepost door Hexana in PR Nova Scotia | Permalink | Commentaren (0) | Tags: canada, provincie, toerisme, reizen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.