15-02-08

Brits-Columbia

Afbeelding:British Columbia-map.png Wapen van Brits-Columbia

Brits-Columbia en heeft als hoofdstad  de stad Victoria op het Vancouvereiland. British Columbia of kortweg ook BCgenoemd of in het Frans: Colombie-Britannique . Het heeft de meest westelijke ligging van alle Canadese provincies. Brits-Columbia trad in 1871 als zesde provincie tot Canada toe. In 2006 woonden er 4.279.462 British Columbians.

Brits-Columbia grenst in het noorden aan het Yukon Territory, de Northwest Territories, en de Amerikaanse staat Alaska. In het oosten ligt de provincie Alberta. De grens tussen BC en Alberta wordt gevormd door de Rocky Mountains. In het zuiden grenst het aan de Amerikaanse staten Montana, Idaho en Washington. Aan de westkant liggen in de Grote Oceaan het Vancouvereiland en de Koningin Charlotte-eilanden.

Van de bevolking  spreekt 1,5% Frans en 74,1% Engels.

De hoofdstad  Victoria heeft een typisch Britse koloniale sfeer door de originele architectuur.De grootste stad is echter Vancouver op het vasteland. Vancouver is een van de vier grootste steden in Canada. In 1986 vond hier een Wereldtentoonstelling plaats. In 2010 zijn er de Olympische Winterspelen gepland.Andere belangrijke plaatsen zijn, in het binnenland, Prince George met veel houtverwerkingsindustrie, en de havenplaats Prince Rupert in het noorden.

fenn_lodge_rood_small vancouver

Er zijn twee grote bergketens, in een noord-zuidrichting: aan de oostkant de Rocky Mountains, aan de westkant, langs de kust, het Kustgebergte.

Er zijn twee belangrijke railverbindingen in oost-westrichting: die van Vancouver naar Edmonton (Alberta) en verder naar het oosten, en die van Vancouver naar Calgary (Alberta) en verder naar het oosten

Er zijn zeven nationale parken in Brits-Columbia:

Glacier National Park

Gulf Islands National Park Reserve

Gwaii Haanas National Park Reserve en Haida Heritage Site

Kootenay National Park

Mount Revelstoke National Park

Pacific Rim National Park Reserve

Nationaal Park Yoh

De officiële website van Tourism British Columbia

The Political Economy of British Columbia's Rainforests

 

04:15 Gepost door Hexana in PR British columbia | Permalink | Commentaren (0) | Tags: canada, provincie, reizen, toerisme |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.