17-02-08

New Brunswick

Afbeelding:New Brunswick-map.png Vlag van New Brunswick

New Brunswick heeft als hoofdstad Fredericton. Het is de enige provincie die officieel tweetalig Engels-Frans is.De provincie heeft een oppervlakte van 72.908 km². Het hoogste punt is de top van Mount Carleton (820 m). In de Fundybaai, die New Brunswick scheidt van de provincie Nova Scotia, vindt tweemaal per dag het grootste getijdeverschil ter wereld plaats: 16 meter. Bij hoogtij vloeit telkens 100 miljard ton zeewater binnen in de 290 kilometer lange baai.New Brunswick telt 749.168 inwoners (2006).In 2001 waren dat er 729.498.De grootste stad is Saint John en andere grote steden zijn: Bathurst  ;Campbellton  :Dieppe (Canada) ;Edmundston ;Fredericton ; Miramichi ; Moncton ; Saint John (New Brunswick).

 

Partridge-eiland (Engels: Partridge Island) is een eiland in de monding van de haven van Saint John, New Brunswick,

Partridge-eiland, dat door de oorspronkelijke bewoners van Canada Quak'm'kagan'ik werd genoemd, is met de kust verbonden door een strekdam van ongeveer 1 kilometer lang, waarvan het andere einde ligt bij Negro Town Point in Saint John.

In 1785 werd op Partridge-eiland het eerste quarantaine-station van Noord-Amerika gevestigd. Met name in de jaren 1845-1847, tijdens de Ierse aardappelhongersnood, arriveerden er vele immigranten. Het station werd in 1942 opgeheven, waarna het eiland tot 1947 militair gebied was.

Sinds 1791 hebben op Partridge-eiland verschillende vuurtorens gestaan. De huidige dateert uit 1959.

In 1859 werd op het eiland de eerste misthoorn ter wereld opgesteld, een uitvinding van Robert Foulis.

Geschiedenis

Voordat de kolonisten kwamen woonden hier indianen.Mikmac Die heeten de Mi’kmaq en de Maliseet-Passamaquoddy. Emigranten kwamen van Engeland, West Europa, Oost en Zuid-oost Azie. Dit is Partridge Eiland.fathers_confed1

Toen de Ieren naar Canada kwamen gedurende de aardappel hongersnood moesten ze hier in quarantaine omdat ze besmettelijke ziekten meebrachten van de overvolle schepen.New Brunswick werd een provincie in 1867. Dit is een foto van de Vaders van de Federatie. Deze mannen kwamen bij elkaar om onze grondwetten te maken in 1867.

Partridge_Is_

het is een zeer mooie provencie en meer kun je ontdekken op de volgende website

Tourism New Brunswick

officielle website

04:15 Gepost door Hexana in PR New Brunswick | Permalink | Commentaren (0) | Tags: canada, proviencie, reizen, toerisme |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.