01-03-08

Hamilton (Ontario)

hamiltonmin

Hamilton is een stad in het zuiden van de provincie Ontario in Canada. Het is de vierde grootste gemeente van Ontario, en de tiende grootste stad van Canada. Hamilton had in 2006 504.559 inwoners. De haven van de stad, gelegen aan het Ontariomeer, wordt ook wel de meest natuurlijkgevormde haven ter wereld genoemd.

Bekende instellingen in de stad zijn het vliegtuigmuseum Canadian Warplane Heritage, het Canadese Football Hall of Fame en de Koninklijke Botanische Tuin (Royal Botanical Gardens).

In 2003 werd in Hamilton het Wereldkampioenschap wielrennen georganiseerd. De Spanjaard Igor Astarloa won.

Het motto van de stad is Together Aspire - Together Achieve (Samen Streven - Samen Een Prestatie Leveren).

-HamiltonOntarioSkyline

Geschiedenis

Aan het begin van de negentiende eeuw was Hamilton één van de kandidaten om de hoofdstad van Ontario te worden. Alhoewel de stad uiteindelijk niet gekozen werd, kochten veel zakenmensen, en politici hier een landgoed. Het bekendste is het Dundurn Castle met 35 kamers. Het was eigendom van een voormalige eerste minister van de provincie.

Hamilton werd later een centrum van ijzer- en staalindustrie. Tegenwoordig speelt de dienstensector een grotere rol.

 

Geografie

Hamilton ligt in het zuidoosten van de provincie Ontario, in Canada. Het ligt vlakbij Toronto. De stad ligt aan het Ontariomeer, en heeft daar een natuurlijke haven.

Demografie

Hamilton had in 2006 504,559 inwoners. De agglomeratie had 692,911 inwoners. Een derde van de bevolking is niet geboren in Canada. De meeste mensen zijn dus van Canadese oorsprong, maar er zijn ook veel inwoners uit Engeland, Schotland en Ierland. Er zijn ook 32.330 mensen van Nederlandse oorsprong.

De meeste mensen zijn christelijk (77.56%), maar er wonen ook moslims (1.96%), joden, boeddhisten en hindoes (alledrie minder dan 1%) in Hamilton.

hamilton
Pier4ParkHamilton2

06:15 Gepost door Hexana in PR Ontario | Permalink | Commentaren (0) | Tags: canada, hamilton, ontario |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.