03-03-08

Alberta -Edmonton

400px-Edm_panorama3

341px-Edmonton,_Alberta_Location  Edmonton_coa

Edmonton is de hoofdstad van de Canadese provincie Alberta. Het is de vijfde stad van Canada, na Toronto, Montréal, Vancouver en Calgary. In 2005 had Edmonton een inwonertal van 712.931 en in de stadsomgeving of de zogenaamde “Edmonton Metropolitan Area” wonen 1.016.000 mensen. De inwoners van Edmonton worden Edmontonians genoemd. In 2004 vierde Edmonton haar honderdjarig bestaan.

De stad beslaat maar liefst 684 vierkante kilometer, en Edmonton is daarmee groter in oppervlakte dan bijvoorbeeld Chicago of Toronto. Hierbij moet opgemerkt worden dat Edmonton ook een van de meest dunbevolkte grote steden van Noord-Amerika is. De genoemde oppervlakte bevat dan ook veel parken en onbebouwd terrein. De industrie rondom de stad is vooral gebaseerd op de oliemarkt en op de noordelijker gelegen diamantmijnen in de Northwest Territories.

In Edmonton vindt men het grootste overdekte winkelcentrum van Noord-Amerika, de West Edmonton Mall, en het grootste historische park van Canada, Fort Edmonton Park. Verder heeft de stad haar eigen universiteit, de “University of Alberta”, en staat bekend als de “festivalstad”, door het grote aantal culturele activiteiten dat er wordt georganiseerd.

Edmonton is het grootste economische centrum van Noord-Alberta, en een belangrijke stad voor de gas- en petroleumindustrie. Ondanks de zogenaamde ‘focus’ op die twee markten, is de economie van Edmonton de op twee na meest diverse van Canada. Het gaat dan onder andere om de omvangrijke en groeiende technologiesector van de stad, die onder meer bestaat uit IBM, Dell en General Electric. Veel van de technologische groei is te wijten aan de hoge reputatie van Edmontons universiteiten en onderzoekscentra. Op de campus van de University of Alberta vindt men bijvoorbeeld het Nationaal Instituut voor Nanotechnologie. Edmonton is ook de thuisbasis van de Canadian Western Bank, ATB Financial en Capital City Savings. Sinds 1981 heeft de stad het grootste overdekte winkelcentrum van Noord-Amerika, de West Edmonton Mall. Het centrum bestaat uit een indoor amusementspark, een groot subtropisch zwembad en waterpark, een bioscoop, een ijsbaan, hotels en meer dan 800 winkels.

The official city government site

Wil je nog meer weten ga dan naar Wikipedia

Edmonton - Wikipedia

stay_to_play_edmontonedmonton_plant_acetate

JasperRoadEdmt Jasper Avenue

Sourdough_Raft_RaceSourdough Raft Race

River valley west of downtown River valley west of downtown
 

05:45 Gepost door Hexana in PR Alberta | Permalink | Commentaren (1) | Tags: canada, alberta, hoofdstad |  Facebook |

Commentaren

Merci pour ton gentil passage sur mon blog. J'ai des amis dans le New Brunswick... tu comprends pourquoi je suis si attachée à ce pays... Groetjes !

Gepost door: Ecureuil ! | 03-03-08

De commentaren zijn gesloten.