09-03-08

Prins Edwardeiland-Charlottetown

 765px-PEI-basemap

Charlottetown_Escudo flag

Charlottetown is een Canadese stad en tevens de hoofdstad van de provincie Prins Edwardeiland. De stad heeft 32.245 inwoners (2001) en een oppervlakte van 44,33 km². Samen met de 'voorsteden' heeft de stad 58.358 inwoners. Charlottetown ligt aan de Hillsboroughbocht, waar de drie rivieren Hillsborough, Yorke en Eliot samenkomen.

Charlottetown Harbour

De Haven

Geschiedenis

In 1720 bouwden de Fransen een versterking met de naam Port la Joie op de plaats van het huidige Charlottetown. Nadat de Engelsen in 1763 de controle over Prins Edwardeiland overgenomen hadden, werd de plaats hernoemd ter ere van Charlotte Sophie, echtgenote van Koning George III. In 1864 vond in Charlottetown een conferentie plaats, die de vereniging van Canada beklonk. In 1866 verwoeste een zware brand grote delen van de stad.

Economie

De belangrijkste industrieën zijn de levensmiddelenindustrie en de vervaardiging van producten uit hout, staal en wol. Ook het toerisme is van economisch belang voor de stad.

Onderwijs en cultuur

In Charlottetown bevinden zich de University of Prince Edward Island, het in 1847 gebouwde Province House, dat het parlement van het eiland huisvest en het museum Confederation Centre of the Arts.

Het jaarlijks plaatsvindende Charlottetown Festival is de grootste attractie voor het toerisme op het eiland.

Officiële website

Meer weten maar in het engels Wikipedia

Heritage buildings 

Province House in CharlottetownProvince House

Victoria_row

Commentaren

Hallo Hexana wanneer spreken we eens af?
Groetjes Nancy

Gepost door: nancy | 09-03-08

WOW!! Hoe doe je het toch?? 5 sites tegelijk bijhouden!!
Chapeau zou ik zeggen..
greettzzz!!
xx

Gepost door: Ellen | 09-03-08

De commentaren zijn gesloten.