11-03-08

Winnipeg-Manitoba

 650px-Winnipeg1907

Winnipeg is de hoofdstad van de Canadese provincie Manitoba in West-Canada. De stad telt ongeveer 689.210 inwoners (2003) en is daarmee de achtste stad van Canada. In de agglomeratie van de stad leven 706 900 mensen, dat is tweederde van de bevolking van Manitoba.

winnipeg

Winnipeg staat bekend als de Poort naar het Westen (Gateway to the West) en speelt een belangrijke rol als nijverheids-, landbouw-, vervoer-, en onderwijscentrum.

winnipeg-01

Winnipeg ligt vlakbij het geografische middelpunt van Noord-Amerika, aan de monding van twee rivieren: Red River en Assiniboine River. Het is één van de koudste grote steden ter wereld, met een gemiddelde temperatuur onder het vriespunt van november tot maart. In het midden van de winter is het ´s nachts gemiddeld -18 °C. Door de vaak sterke wind ligt de gevoelstemperatuur vaak nog vijf tot tien graden lager. Canadezen hebben het dan ook vaak over "Winterpeg" in plaats van Winnipeg. Tussen mei en september is het vaak juist warm in Winnipeg, met uitersten van meer dan 35 °C.

Bears Winnipeg.

Winnipeg_l

Winnipeg_2

07:00 Gepost door Hexana in PR Manitoba | Permalink | Commentaren (0) | Tags: canada, manitoba, steden |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.