26-03-08

Saskatchewan -Saskatoon

Saskatoon-Aerial
Saskatoon is de grootste
stad in de Canadese provincie Saskatchewan. De stad is gelegen aan de rivier de South Saskatchewan.

250px-Saskatchewan_River_2

Saskatoon telt zo'n 206.500 inwoners en ligt op een hoogste van 481 meter boven zeeniveau. De stad beslaat een oppervlakte van 144 km². Saskatoon kent een gevarieerd klimaat met hete zomers en koude winters. In totaal kent Saskatoon ongeveer 2381 uur zonneschijn per jaar, één van de hoogste waardes van Canada.

Saskatoon is een belangrijk centrum voor de distributie van Saskatchewan's landbouwoogst, vooral granen. Het is tevens een belangrijk mijnbouw centrum.

landbouw

De eerste nederzettingen in wat later Saskatoon zou worden werden in 1883 gesticht en 23 jaar later werd het officieel een stad. De naam van de stad is afgeleid van het Cree woord mis-sask-quah-toomina wat de naam voor een lokaal voorkomende vrucht is.

255px-Saskatoon_Skyline_NightSaskatoon wordt wel The City of Bridges genoemd vanwege de 7 bruggen die de stad rijk is. Het internationale vliegveld van Saskatoon is vernoemd naar de voormalige minister-president van Canada John Diefenbaker.


255px-Hotel_Bessborough_rear_2Het  Delta Bessborough hotel is gebouwd door  Canadian National Railway tussen 1928 en  1932 in is in de zelfde stijl als vele  kastelen gebouwd door Canada's other railway hotels.

06:00 Gepost door Hexana in PR Saskatchewan | Permalink | Commentaren (0) | Tags: canada, steden, saskatchewan |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.